Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 147 или 166 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa 147 или 166 JTD

Колеги дойде време да сменям Алфата.За съжаление по неприятни обстоятелства - размазах се в един стълб.Както и да е - важното е че всичко се размина само с уплаха.
    И сега съм пред голямата дилема - каква да бъде следващата Алфа
    Спрял съм се на 166 JTD -150 к.с. или 147 JTD, може и 147 бензинка.
    Двете коли са коренно различни - едната топ модела, другата по-младежка, с по-съвременна визия.
    Някой ако има преки впечатление от 166 ще съм благодарен ако ги сподели.Аз съм харесал една с навигация, автопилот и всякакви такива глезотии, абе италианска работа.
    В интерес на истината гледах и доста други коли, ама като са ми легнали алфите на сърцето, останалите ми се струват някак си елементарни
    Вие коя от двете бихте избрали?

Радвам се щом накрая
    "че всичко се размина само с уплаха."

за жалост не карам 166 за да ти отговоря, но
    която и да вземеш няма да съжаляваш.
    Може би поста ти е по скоро за 166 форума?

Не става ясно ти към коя клониш повече, а това е най-важното.

И двете разполагат с достатъчно пърагави двигатели и все пак твърде
    различно усещане за "придвижване", все пак динамиката не е малко разтегливо понятие, определението което си им дал е много вярно и остава да прецениш коя е твоята, едва ли някой от нас
    може да прецени вместо теб - достатъчно различни като конепция са 147 и 166.

Успех в дилемата, все пак аз клоня за една по-компактна и пъргава 147, но зависи и от камбанарията. 166 цата е разкошно предимство ако пътуваш повече извънградско и търсиш повече комфорт за кокалите или за многобройно семейство. Може би 166 има повече предимства, стига точно тях да търсиш, ако не ....
    ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

ух, съжалявам да го чуя, а от твойта нещо остана ли
      джанти 16ки това онова?

както и дае, аз да съм натеб, ще гледам само 166ците
      уникални коли, 6 скорости, вътре е пълен кеф.....

е лошото е че ще караш по голяма кола от баща си но се случва
      '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
      '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
      '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo
        ух, съжалявам да го чуя, а от твойта нещо остана ли
        джанти 16ки това онова?

както и дае, аз да съм натеб, ще гледам само 166ците
        уникални коли, 6 скорости, вътре е пълен кеф.....

е лошото е че ще караш по голяма кола от баща си но се случва
        Хихи и аз подкрепям Валъо 166 е колата

Comment

И аз в момента съм пред почти същата дилема. Но при мен въпроса е по скоро коя да продам. И като се кача в едната винаги си казвам тази ще си оставя и се сещам за всичките и положителни страни, после в другата пак същото, но май ще си оставя 166 основно защото е фейс лифт ако не беше нямаше да се колебая. Много различни коли са. За каране 147 е по-спортно усещане и повече удоволствие може да ти даде май (особено селеспийда ). Доста качествено направена за такъв клас автомобил, добър конфорт, доста широка е, единствено проблем при повече хора като пътуат е недостик на багажник. Но при 166 особено като се повозиш цял ден (както на мен ми се случва доста често да прекарвам по 4 часа на ден в колата) има чувствителна разлика. В центъра полудяваш с нея. Но наистина трябва да го почувстваш кое ще ти легне на сърцето това е най важното в крайна сметка. Успех в избора и дано бъде най-подходящия за теб. Винаги може да помагаме ако има нужда с нещо!
          XTruck

Comment

Дилемата е сериозна, нещата малко опират до каква би намерил по читава.

Все пак преди всичко, колата малко или много е израз на статут и най-вече на начина по който си водиш живота. (в БГрия тези неща са малко объркани и всеки скача на най-голямото)...

Според мен си за 147, много по-младежка кола, много повече емоции с нея, много по-красива и много повече ще й обръщаш внимание. 147мицата е кола за развлечение, нещо като играчка на голямото дете.

166тицата повече би "тичала" на баща ти, мисля е крайно време да го вкараме в правата вяра, че този авенсис не си е работа с него

пс: въобще и не си помисляи за бензинова кола, особено след като си свикнал на дизел, нали не искаш да се псуваш цял живот.

Погледни филмчето от линка и реши сам:

http://kgb.alfaromeo-bg.com/Alfa%20Video/147_torn.mpg
            sigpic
            Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
            " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
            "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

В бензина има повече тръпка Много зависи колко се кара ако не се правят много км бензин е по-добре. Иначе за 166 дизел задължително!
              XTruck

Comment

147<->166= 156 колега какво мислиш за 156... среден вариант на трудния ти избор...А с паричките които имаш за 166 и 147 може да си вземеш страхотна 156 :P Това е моето мнение
                Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                by RUBIG service

Comment

Колеги благодаря за отговорите!
                  Абе тия 166 много са ми легнали на душата, остава да се намери подходящата такава - просто е въпрос на време

А от мойта какво остана? джанти и гуми и здрава кола от средната колонка назадДаже успях да я спазаря за продажба.
                  В интерес на истината се оказа читав автомобил - при челен удар от около 70 км/ч. вътре в салона нищо не е мръднало, с изключение на гръмналите еърбеци, които скъсаха пластмасата на волана и жабката.

Comment

Първоначално публикувано от hofman
                    Колеги благодаря за отговорите!
                    Абе тия 166 много са ми легнали на душата, остава да се намери подходящата такава - просто е въпрос на време

А от мойта какво остана? джанти и гуми и здрава кола от средната колонка назадДаже успях да я спазаря за продажба.
                    В интерес на истината се оказа читав автомобил - при челен удар от около 70 км/ч. вътре в салона нищо не е мръднало, с изключение на гръмналите еърбеци, които скъсаха пластмасата на волана и жабката.
                    Да не би случайно да си от Лагера и там в един стълб да си се ударил
                    Иначе мисля най добре да покараш едната и после другата и да решиш. На мене лично ми писна от малки коли а в центъра влизам много рядко в час пик, та затова съм за 166 2.4 и с един чип на магистралата ще си ненастигаем

Comment

Имам приятел който продава 166 2.4 JTD в много добро състояние за 15 000 ако имаш интерес пиши
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

147-цата е колата според мен, малка и удобна. Скоро и аз ще скокна в една такава ако е рекъл Господ
                        Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

166 е колата пич.
                          Голяма, престижна, комфортна, качествена, с богато оборудване. Се плюсове... А двигателя е 2,4 ЖТД перфектната кола! Аз съм влюбен в 166 за тва така ти говоря. Ама дори и да не е така, въобще не може да се сравнява голяма кола с малка. Аз като съм се возил и в малки и в големи коли, повече за малка кола неща и да чуя. Сигурно си прочел темите ми, и аз съм се ориентирал към 166-перфектната кола. Обичам я!
                          sigpic"
                          Има много добри спортни коли на пътя...Знам, изпреварвам ги през цялото време"

Comment

Първоначално публикувано от Gecata
                            166 е колата пич.
                            Голяма, престижна, комфортна, качествена, с богато оборудване. Се плюсове... А двигателя е 2,4 ЖТД перфектната кола! Аз съм влюбен в 166 за тва така ти говоря. Ама дори и да не е така, въобще не може да се сравнява голяма кола с малка. Аз като съм се возил и в малки и в големи коли, повече за малка кола неща и да чуя. Сигурно си прочел темите ми, и аз съм се ориентирал към 166-перфектната кола. Обичам я!
                            166 е перфектна от всякъде само на фаровете формата нещо не ме кефи
                            Alfa156 Against All

Comment

Working...
                            X